- Очищено на молекулярному рівні
- Концентрована суміш омега-3 кислот з риб'ячого жиру
- Харчова добавка
- Не містить ГМО
Щоб вижити, організм потребує жирних кислотах, і він здатний виробляти все кислоти, крім двох: лінолевої кислоти (LA) сімейства омега-6 і альфа-ліноленової кислоти (ALA) сімейства омега-3. Ці дві жирні кислоти повинні бути присутніми в дієті і тому вони вважаються незамінними жирними кислотами (EFA).
Жирні кислоти омега-3, що містяться в північній рибі (і риб'ячому жирі), і в маслі перилли і лляного насіння є незамінними складовими здорового харчування. Масла омега-3 містять ейкозапентаєнову кислоту (ЕПК) і докозагексаеновую кислоту (ДГК), яких зазвичай не вистачає при типовому західно-європейському харчуванні, яке включає велику кількість продуктів з великим вмістом жирів омега-6.1 ЕПК і ДГК можуть синтезуватися в організмі з альфа- ліпоєвоїкислоти, але в деяких випадках ЕПК і ДГК синтезуються в недостатніх кількостях, причому це характерно для більшості людей, які дотримуються західно-європейської дієти.
Більшість американців і жителів інших західних країн вживають занадто багато поліненасичених жирних кислот омега-6 і недостатня кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. Харчування деяких західних країн включає 20 частин омега-6 і всього одну частину омега-3. Для оптимального харчування співвідношення жирних кислот омега-6 до омега-3 має становити від 1: 1 до 4: 1.2
Дослідження пов'язують середземноморську дієту, багату жирними кислотами омега-3, мононенасичені жирні кислоти, що містяться в оливковій олії і багатих антиоксидантами фруктах, овочах і травах зі здоров'ям серцево-судинної системи і збільшеною тривалістю життя. Інші дослідження говорять про важливість омега-3 для роботи серцево-судинної системи.
Mega EPA / DHA, що пройшла молекулярну дистиляцію, містить в два рази більше ЕПК і ДГК, ніж наявні в продажу капсули з риб'ячим жиром.
Попередні, але не дозволяють зробити остаточний висновок дослідження показують, що споживання ейкозапентаеновой (ЕПК) і докозагексаєнової (ДКГ) жирних кислот Омега-3 може знижувати ризик розвитку ішемічної хвороби серця.