- Arctium Lappa
- трав'яна добавка
- кошерний продукт
Корінь лопуха є популярним народним засобом, свіжим коренем, а також смачним овочем. Це чудова тонізуюча і зміцнює трава. Лопух добре переноситься шкірою та використовується в багатьох засобах по догляду за шкірою. Його також використовують для створення смачного чаю.
Лопух - це популярна трава, що росте в Північній Америці, Європі та Азії. Цвіте звичайно раз на два роки, в перший рік починають рости листя, а коли вони досягають певної висоти, на другий рік ця рослина починає цвісти. Воно може вирости до десяти футів у висоту і до трьох футів в ширину. Його великі, широке листя, які нагадують листя ревеню, мають яскраво-зеленим кольором зверху і з білим волохатим нальотом знизу. Квітки зазвичай фіолетові і нагадує зовні чортополох. Схожі на колючки квітки чіпляються до одягу і хутрі тварин і їх іноді навіть болісно знімати. У лопуха є довгастий, стрункий стрижневий корінь, який може вирости до трьох футів. Він зазвичай зустрічається в занедбаних районах і часто вважається дратівливим бур'яном через його великого розміру, колючок і швидкого зростання.
Стрижневий корінь - це частина, яка використовується в якості трави. Його збирають восени першого року, так як рівні інсуліну в ньому високі саме в той період. Навесні корінь вважається найбільш виснаженим - і як тільки коріння починають рости, стрижневий корінь стає занадто слабким, щоб бути корисним.
Інулін є найбільш поширеним компонентом лопуха, який присутній в 45% концентрації в корені. Інші компоненти включають в себе слиз, ефірна олія, дубильних речовин і ряд рослинних кислот.
У кореня лопуха коричнева кора і легкий відтінок слонової кістки. Якщо пошкодити свіжий корінь, то пошкоджена частина, яка піддається впливу повітря темніє - тому хороший колір є показником належної обробки та сушіння свіжих коренів.
Корінь лопуха в формі порошку має жовтувато-коричневим відтінком і злегка солодкуватим і в той же час злегка гіркуватим смаком.
Лопух вирощують як овоч, в першу чергу в Японії, де він називається гобо. Молоді корені збирають, перш ніж вони стають волокнистими, очищають, а потім їдять сирими, як морква, а також додають в супи і жарке. Гобо володіє хрусткою текстурою, трохи солодким і крохмалисті ароматом, а також, якщо його вживати як овоч, це відмінне джерело дієтичного калію і магнію. Лопух, як і його родичі козлобородник і цикорій, не містить крохмаль, але містить інулін, некрахмальние альтернативу для зберігання енергії для цих коренів.
Вважається, що коріння лопуха очищають, освіжають і тонізують організм. Вони добре переносяться шкірою і використовуються як всередину, так і зовнішньо для поліпшення здоров'я шкіри. Лопух часто поєднується з коренем кладрастіса або червоної конюшини, щоб зробити чай або тонізуючий засіб для шкіри.