- Zingiber Officinale
- кошерно
Імбир цінується в кухнях всього світу завдяки його зігрівають, пряно-солодкому смаку і аромату і доповнює як солодкі (згадайте імбирні пряники), так і пряні (наприклад, стир-фрай) страви. Він продається у вигляді цілих коренів, нарізаним, у вигляді порошку або кристалів, так що ви зможете підібрати ідеальну різновид для вашого страви.
Імбир - це багаторічна тропічна рослина з ароматними бульбоподібними корінням і один з 50 видів роду zingiber. Хоча ви можете використовувати в їжу вирощуються кілька його видів, та спеція, що ми зазвичай розуміємо під імбиром - це вид Zingiber officinale. Як спеції використовуються його кореневища. Зацукровані кореневища продаються як кристалізований імбир, а сухий імбир подрібнюється і продається меленим.
Імбир відбувається з тропіків Південно-Східної Азії і вирощується вже понад 3000 років. Древні медичні трактати свідчать, що він використовувався для чаїв, ванн, грудних компресів, а тексти ще часів Стародавнього Китаю та Індії вказують на його користь для здорового травлення. Римляни завезли імбир в Північну Європу, де він використовується в пирогах, бісквітах і інших солодких стравах. До 14 сторіччя він зрівнявся за популярністю з перцем, а коли почалася епідемія чуми, завдяки вмісту сірки і антисептичним властивостям імбир став вважатися хорошим протиотрутою.
Зігріваючий пряно-солодкий смак і пекучий запах імбиру не сплутати ні з чим. Ця повсюдно популярна спеція зустрічається в назвах трьох добре знайомих продуктів - імбирних пряниках, імбирним печиво і імбирним еле. Він популярний для соусів і глибокої смаження, а також в сумішах прянощів начебто порошку каррі.
Імбир використовується в різноманітних солодких і пряних блюдах і добре поєднується з іншими спеціями. Він незамінний в східній кухні і особливо широко застосовується в кухнях Індії, Китаю, Таїланду, Північної Африки, Японії та Карибських островів. Імбирні вина - це популярний зимовий напій в Англії. У США пряний гострий смак імбиру використовується в заправках, гарнірах, маринадах, напоях і всіх сортах десертів.