- Capsicum Annuum
- сертифіковане USDA
- кошерно
- сертифіковане QAI
Цей яскравий мелений перець чилі додасть колір і гостроту вашим блюдам. Додавайте його в улюблені страви національної кухні або скористайтеся ним, коли їжі бракує гостроти.
Кайєнським часто називають будь-який мелений перець, але насправді справжнім кайєнським перцем (назва походить від міста Кайенна у Французькій Гвіані) вважається тільки особливий вид перцю чилі - тонкий, довжиною від 10 до 30 см і дуже гострий.
Як і інші перці чилі, кайенский перець відноситься до роду Capsicum сімейства пасльонових (Solanaceae). Кайенскийперець - і більшість інших гострих і солодких перців, вирощуваних в США - належить до виду Capsicum annuum, а з дрібних, тонких перців виду Capsicum frutescens проводиться соус табаско. Назва capsicum походить від латинського capsa "коробка" (перець практично порожній усередині, що нагадує коробочку) або від грецького kapto, "кусати".
Строго кажучи, перці чилі - це вид фруктів; у висушеному ж вигляді їх справедливо відносять до спецій.
Властивості однорічної трав'янистої рослини Capsicum annuum багато в чому залежать від місця його зростання. Наприклад, в гарячій сухому середовищі виростають самі гострі перці, а в прохолодному і вологому кліматі перці виходять м'якші. Навіть той же самий вид перцю буде відрізнятися в залежності від місцевості.
Існують різні шкали для вимірювання гостроти чилі. Насправді вони вимірюють вміст капсаїцину, кристалічного гострого речовини, яке і надає чилі пекучість. Найпопулярнішим способом вимірювання є органолептичний тест Сковілла, присвоюються значення від 0 до 300 000 одиниць гостроти (чим вище значення, тим гостріше перець). Кайенскийперець має зазвичай від 30 000 до 90 000 одиниць гостроти за шкалою Сковілла.
У пошуках чорного перцю Колумб виявив стручки "аги", які індіанці вживали в їжу. Хоча формально вони не мають відношення до чорного перцю, іспанці також назвали їх перцем, і ця назва прижилася. Ранні дослідники привезли насіння в Європу, де вони швидко набули популярності; незабаром Перчем чилі стали приправляти несмачну їжу по всій Європі. Як багато любителів кайенского перцю роблять і сьогодні, в едвардіанської і вікторіанську епохи перечниці часто ставили на обідній стіл. Дослідники вивчають болезаспокійливий ефект капсаїцину. Згідно з однією з теорій капсаїцин збуджує больові нерви рота, носа і горла, що в свою чергу спонукає мозок до виділення природних болезаспокійливих (ендорфінів). Згідно з іншими дослідженнями капсаїцин знижує кров'яний тиск, перешкоджає утворенню тромбів і / або запобігає і заліковує виразки (стимулюючи виділення травних соків).