- Capsicum Annuum
- Органіка від МСГ США
- кошерний продукт
- Органічний продукт, сертифікований QAI
Солодкий, але насичений родич перцю чилі, паприка використовується для додання смаку, природного кольору і м'якого пряного аромату в супах, тушкованому м'ясі, кашах і різноманітних закусках.
Також відомо, що солодкий червоний перець або перуки (Capsicum annuum) за розмірами більше і набагато м'якше, ніж перець чилі. Зазвичай перець виростає від 20 до 60 дюймів у висоту, він трохи деревне на коренях, з листям, які темно-зелені зверху і світліше знизу. Квітки білі, а плід спочатку зростає зеленим, а потім починає червоніти, корічневеть або фіолетоветь; червоний плід збирають для приготування паприки.
Місцева паприка володіє більш свіжим, зеленим смаком, в той час як іспанська сорт більш гострий, а угорський більш насичений. Іспанська і угорська паприка стали більш схожі один на одного, але угорські перці трохи солодше іспанських. Їх зовнішній вигляд трохи відрізняється, хоча угорські та місцеві перці гостріше, в той час як іспанські Не такі гострі і більш круглі. Гострота в паприці в даний час часто виходить шляхом додавання кайенского перцю в мелену паприку.
Паприка оцінюється по класах: іспанська перець трьох сортів (солодкий, напівсолодкий і гострий), в той час як у угорського перцю є сім (або більше) сортів (високоякісний неже, вишуканий ніжний, вишуканий ніжний гострий, рожевий, благородний солодкий, напівсолодкий і гострий ). До речі, самі яскраві червоні перці насправді негострі. Насправді ж, світло-червоний і світло-коричневий кольори говорять про гостроту перцю, чого не скажеш про яскравих сортах. Якщо Ви хочете самий м'який смак перцю, вибирайте іспанська сорт; для більш насиченого смаку, виберіть угорський. Хоча існують деякі суперечки про те, де вперше було знайдено перець, перша рослина перцю (який був набагато гостріше тієї паприки, яку ми знаємо сьогодні) було привезено в Угорщину (відому своїми сортами паприки) в 17-му столітті. У 19 столітті, під час конкурсу на кращий перець, два угорських брата представили м'який сорт паприки, видаливши стебла і насіння з перцю. Ці частини перцю містить велику кількість капсаїцину, який і забезпечує гостроту. Нобелівську премію (в 1937 році) дали вченому за його дослідження вітаміну C в паприці. Перець сорти паприки містить в сім разів більше вітаміну С, ніж апельсини.