Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Органічні цільні насіння зіри, Frontier Natural Products, 16 унцій (453 г)

Під замовлення 9-14 днів
Артикул: FRO-02591
1 183 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Ввійти для відображення накопичувальної знижки
Замовити швидко
Характеристики
Форма випуску Розсипом
Сертифікати та дієта Кошерний продукт, Органічний продукт
Спосіб Від 2000 грн*
Кур'єр по м. Київ безкоштовно
Адресна доставка безкоштовно
безкоштовно
безкоштовно

Детальніше про доставку

Вид оплати Умови
Готівка оплата при отриманні
Банківська карта оплата картою через сервіси Privat24 та LiqPay
Каса банку або термінал переказ оплати через касу банку або термінал самообслуговування Приватбанк
  • Контроль термінів придатності;
  • Повернення коштів при відмові;
  • Тільки оригінальна продукція.

  • зіра
  • Органічне походження підтверджено Міністерством сільського господарства США
  • кошерно
  • Органічне походження продукту підтверджено QAI

Одна з найпопулярніших в світі спецій. Зіра дуже ароматна, має зігріваючий, пряний, трохи гіркий земляний смак. Насіння зіри вживають в їжу по всьому світу, але особливо в кухні народів Північної Африки, Близького Сходу, Індії та Мексики.

Низкорастущие ніжне однорічна рослина сімейства зонтичних (Umbelliferae), до якого також відноситься морква і петрушка. Жовтувато-коричневі плоди рослини - насіння зіри - довгасті, з 9 ребрами. По виду насіння зіри нагадують кмин, хоча при близькому розгляді можна помітити, що насіння зіри більш пряме, довге і більш зелене в порівнянні з кмином. Єгиптяни використовували зиру починаючи з 5000 до н.е. в якості приправи для м'яса, риби і рагу, а також для бальзамування померлих. Римляни використовували зиру замість перцю, а римського імператора Антонія Пія прозвали "розділяє насіннячко зіри" за те, що він був дуже ощадливий в особистому житті, дбаючи про соціальні проекти.

У середні століття, коли зіра була дуже поширена, європейці вважали, що не дає домашнім птахам тікати з двору і дає вірність парам. На весілля німці клали в кишені зиру, кріп і сіль, а в деяких частинах Європи солдат, вирушаючи на війну, пригощав вином, приправленим зирой, або брав з собою спечений улюбленої хліб з зирой.

Зіру привезли до Латинської Америки іспанські першовідкривачі за часів зародження Нового Світу, і зіра швидко стала невід'ємною частиною їх страв. Вживання зіри в США було мінімальним, поки не виник вибух інтересу до Мексиканською і іншим етнічним страв.

Рекомендації по Застосуванню

Спробуйте обсмажити насіння перед додаванням в блюда, щоб прибрати гіркоту зіри і надати горіховий смак.

Основний інгредієнт в каррі і сумішах гарам масала, а також у багатьох етнічних стравах. Латиноамериканські супи і тушковані блюда приправляються з зирой, також як і мексиканські м'ясні страви, бобові та страви з рису. У той час як мексиканські кухарі енергійно розтирають насіння зіри в долонях, перш ніж кинути їх в каструлю, посипати смажену індичку, порошкоподібну спецію використовують для варених овочів і м'яса. У Марокко, жоден шашлик (м'ясо на грилі) не обходиться без суміші зіри, куркуми, імбиру, перцю, часнику, цибулею і петрушки.

Німці вже давно використовують зиру при приготуванні квашеної капусти, в той час як євреї традиційно додають її в прісний хліб. Голландські і швейцарські кухарі використовують її для додання аромату сиру Едам (зокрема), в торти і хліб (особливо житній). Західні кухарі використовують її - в поєднанні з іншими спеціями - для додання аромату фруктовим пирогів і печінкою, сирним соусом, сиру, масла для сендвіей, в яйця, рибу, запіканках, салатних заправках, томатні соуси, птицю і м'ясо, як в смажену свинину, так і в ковбаси і м'ясні рулети. (Зіра також використовується в сирах, лікери та соління.)

попередження

неопромінений продукт


Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору