Спробуйте додати кардамон в торт, печиво і пироги, тушковане м'ясо і хліб, а також в м'ясні та овочеві пироги, фруктові салати та десерти (наприклад, печені яблука), глінтвейн, виноградне желе, соління, приправи для ковбаси, супи (особливо в гороховий суп), а також в солодка картопля, морква і кабачки. Індійські кухарі використовують кардамон в м'ясних, овочевих і зернових стравах, напоях і десертах. Це ключовий компонент в оригінальних сумішах для каррі і гарам масала. Цілісні стручки також можна жувати після їжі, щоб очистити подих. Скандинави використовують кардамон в приготуванні пряників, тістечок, солодкого хліба, печива і м'ясного фаршу (шведські фрикадельки). Іспанським, мексиканським і німецьким кухарям також подобається кардамон. (Німецьке пряничное печиво засноване на цьому інгредієнті.)
Плоди, насіння і масло використовуються для ароматизації напоїв, заморожених десертів, хлібобулочних виробів, цукерок, пудингів, м'яса, риби та приправ. Кардамон також додають в заварний крем, російські лікери, арабська і турецька кава і індійський чай.