- Arctium Lappa
- Органіка від МСГ США
- трав'яна добавка
- кошерний продукт
- Органічний продукт, сертифікований QAI
Корінь лопуха є популярним народним засобом, а свіжий корінь також їдять як смачний овоч. Це чудова тонізуюча і зміцнює трава. Лопух володіє особливим схожістю з шкірою і використовується у всіх типах препаратів для шкіри. З нього також можна приготувати смачний чай.
Рослина: Лопух є широко відомим рослиною, що росте в Північній Америці, Європі та Азії. Він цвіте зазвичай раз на два роки, в перший рік на рослині з'являються пишні листя, а в другий рік він зростає ще вище і починає цвісти. Лопух може вирости до десяти футів у висоту і трьох футів в ширину. Його великі, широкі листя нагадують листя ревеню, мають яскраво-зеленим кольором з білою зворотною стороною і шерстистими волосками. Квітки фіолетові, зовні схожі на чортополох. Схожі на колючки фрукти чіпляються за одяг і хутро тварин, нерідко позбудеться від них стає болючою завданням. У лопуха довгастий, прямий стрижневий корінь, який може вирости до трьох футів. Він зазвичай зустрічається в районах, куди вивозять сміття і часто вважається дратівливим бур'яном через свого великого розміру, за те, що він чіпляється за все і за стійке зростання.
Стрижневий корінь - це частина, яка використовується в якості трави. Його слід збирати восени першого року, так як рівні інсуліну в той момент найвищі. Навесні корінь виснажується і як тільки він починає рости знову, він уже вважається занадто слабким, щоб бути корисним.
Примітка: Інулін є найбільш поширеним компонентом лопуха, який присутній до 45% в його корені. Інші компоненти включають в себе слиз, ефірна олія, дубильних речовин і ряд рослинних кислот.
Якість: корінь лопуха володіє коричневою корою і легким золотистим кольором або кольором слонової кістки. Якщо м'якоть свіжого кореня пошкоджена або зрізана, ця частина піддається впливу повітря і починає темніти, тому хороший колір є показником належної обробки та сушіння свіжих коренів.
Корінь лопуха в формі порошку має жовтувато-коричневий колір, легкий аромат і солодкувато-гіркуватий смак.
А Ви знали? Лопух вирощують як овоч в першу чергу в Японії, де він називається гобо. Молоді корені збирають, перш ніж вони стають волокнистими, потім очищають м'якоть і їдять сирими як морква, а також додають в супи і жарке. Гобо має хрустку текстуру, трохи солодкуватий і крохмалистих смак і в якості овоча є джерелом дієтичного калію і магнію. Лопух, як і його родичі козлобородник і цикорій, не містить крохмаль, але містить інулін, некрахмальние альтернативу для зберігання енергії в цих коренях.