- Сертифіковане за стандартами справедливої торгівлі
- Органічне походження підтверджено Міністерством сільського господарства США
- Чорний перець
- Препарат не піддавався опроміненню
- кошерний продукт
- Органічне походження продукту підтверджено Міжнародним комітетом по гарантії якості (QAI)
Наш "TGSEB" (Tellicherry Garbled Special Extra Bold) являє собою органічний чорний перець максимально можливої якості, відібраний з найбільших плодів - забезпечують багатий і насичений перцевий аромат. Чорний перець Телічеррі воістину універсальний - його використовують для поліпшення смаку багатьох страв. Додавайте в м'ясо, овочі, бобові, салати, пасту ..
Наукова назва: Piper nigrum L.
Чорний перець-горошок, одна з найпопулярніших спецій світу, насправді є незрілими зеленими плодами (ягодами), висушеними на сонці після ферментації. Чорний, білий і зелений перець походить від деревного тропічної рослини Piper nigrum.
Ягоди перцю спочатку мають зелений колір; у міру дозрівання вони червоніють. Період їх збору (і очищають їх від шкірки чи ні) визначає підсумковий колір приправи. Чорний перець збирають, поки ягоди ще зелені - не дозріли. Після висушування на сонці вони стають темно-коричневими і зморшкуватими. Білий перець отримують при зборі повністю дозрілих ягід, які потім очищають від шкірки і висушують. Зелений перець збирають перед дозріванням і консервують перед висушуванням. Багату історію перцю можна відстежити в записах стародавнього Риму, монастирських архівах Середньовіччя і записах перших торговців і дослідників. У 1180 році в Лондоні існувала Гільдія торговців перців - найвпливовіша гільдія того часу. Часто використовувався нарівні з грошима, перець використовувався для сплати податків, орендної плати, як придане або викуп. Коли Аларих I обложив Рим, як викуп були затребувані золото, срібло і перець. (Золото і срібло вдалося швидко зібрати, з перцем ж виникли проблеми). Видобуток перцю багато в чому визначає історію торгівлі спеціями.
Ягоди перцю спочатку мають зелений колір; у міру дозрівання вони червоніють. Період їх збору (і очищають їх від шкірки чи ні) визначає підсумковий колір приправи. Чорний перець збирають, поки ягоди ще зелені - не дозріли. Після висушування на сонці вони стають темно-коричневими і зморшкуватими. Білий перець отримують при зборі повністю дозрілих ягід, які потім очищають від шкірки і висушують. Зелений перець збирають перед дозріванням і консервують перед висушуванням. Багату історію перцю можна відстежити в записах стародавнього Риму, монастирських архівах Середньовіччя і записах перших торговців і дослідників. У 1180 році в Лондоні існувала Гільдія торговців перців - найвпливовіша гільдія того часу. Часто використовувався нарівні з грошима, перець використовувався для сплати податків, орендної плати, як придане або викуп. Коли Аларих I обложив Рим, як викуп були затребувані золото, срібло і перець. (Золото і срібло вдалося швидко зібрати, з перцем ж виникли проблеми). Видобуток перцю багато в чому визначає історію торгівлі спеціями.
Наукова назва: Piper nigrum