Перемеліть насіння розторопші в кавомолці і додавайте в коктейлі і страви зі злаків. Також їх можна приймати у вигляді капсул. Щоб приготувати чай з розторопші, залийте однією склянкою окропу одну ложку мелених насіння, і дайте настоятися протягом 15 хвилин.
Мелені насіння можна також готувати як настоянку, використовуючи 50% спирту і 50% води (або 100 справжньою горілки).
Цілісні насіння можна обсмажувати і додавати в салати, хліб і страви зі злаків.
Розторопша захищає печінку. Препарати з високим вмістом силімарину (70-80%) використовуються для лікування різних захворювань печінки (особливо в Європі), а цілісні зерна, що містять набагато менше силімарину, застосовуються як тонізуючий засіб для печінки і для підтримки функції печінки. Особи, які зловживають наркотичними засобами і спиртним, також використовують розторопшу, в якості підтримуючого препарату.