- Захищає мембрани м'язових клітин
- Харчова добавка
- Не містить ГМО
Карнозин - це багатофункціональний дипептид, що отримується з бета-аланіну і L-гістидину. Даний пептид міститься як в їжі, так і в людському організмі. Клітини-довгожителі, наприклад, нервові клітини (нейрони) і м'язові клітини (міоцити), містять велику кількість карнозина. Рівень карнозина в м'язах корелює з максимальною тривалістю життя тварини. Карнозин обладет безліччю антиоксидантних властивостей і може виступати в ролі анти-глікірующего агента.
Цей живильний елемент в стані пригнічувати утворення кінцевих продуктів гликации і перешкоджає утворенню активних форм кисню (ROS), які викликають окислювальний стрес, що викликає вікові проблеми зі здоров'ям. Рівень карнозина падає з віком. Рівень карнозина в організмі знижується на 63% у віці від 10 до 70 років, що призводить до стандартного зниження м'язової маси, пов'язаної з віком.
Карнозин виступає в ролі pH-буферного агента, захищає мембрани м'язових клітин від окислення в кислотному середовищі, що виникає при м'язових скороченнях.
Карнозин допомагає м'язових волокон серцевого м'яза скорочуватися більш ефективно за допомогою більш активного використання кальцію в міоцитах серця.
Старіння викликає ушкодження протеїну в організмі. Процес, який запускає цей ушкоджує механізм, - це глікації. Глікації має на увазі не використовує ензими контрольоване перехресне зв'язування протеїнів або ліпідів і цукрів для формування непрацюючих структур в організмі. Результати гликации кожен з нас може спостерігати у вигляді зморшкуватої шкіри. Глікації також викликає вікові проблеми з нервовою системою, судинами і зором. Карнозин - це унікальний дипептид, який може перешкоджати процесу гликации.
Бенфотіамін, похідне тіаміну (вітаміну B1), забезпечує додатковий захист від гликации. Навіть люди з нормальний рівнем цукру в крові з часом відчувають негативний ефект від реакцій, в яких задіяний цукор. Бенфотіамін захищає організм проти викликаного цукром пошкодження клітин за допомогою ряду механізмів.