Дуже добре підходить для салатів • закусок • супів • смажених страв
Основні рекомендації
Закуска з диких водоростей Алар не береться обробці, яка позбавляє її корисних мінеральних речовин, тому, будь ласка, будьте акуратніше, оскільки можу потрапити дрібні піщинки і черепашки. Деякі водорості можуть бути частково покриті білим нальотом з натуральних солей і цукрів, які виділяються з їх клітин в процесі зберігання. Щоб мінімізувати такий ефект, упакуйте невикористовувані рослини в закривається пакет і зберігайте подалі від сонячного світла, тепла або вологи.
Аларит відмінно підходить для кулінарії, але її тонкі листочки розм'якшуються швидше жилок. Тому, щоб скоротити час приготування (зазвичай займає 20 хв.), Виріжте ці жилки або готуйте їх окремо. Можна також покласти всю рослину цілком під прес на 5-6 хв або попередньо замочити водорості на 1-12 часов.Советуем також обсмажити Алар протягом 3 хв. при 300 °, що також дозволить скоротити звичайний час приготування на 5-10 хв.
Аларит в супах
- М'який рівний смак водорості відмінно підходить більшості супів із зернових і бобових або бульйонів.
- Надає супу ніжний зелений.
- М'які текстуровані листочки і хрусткі жилки, додають страві пікантності і різноманітність.
- Додайте 5 дюймову смужку (цілу чи нарізану) в розрахунку на кварту рідини.
- Варіть приблизно 20 хв (дивіться основні рекомендації для швидкого приготування).