Обробка
Червоні водорості надходять до вас без обробки, з них не вимиваються мінеральні речовини. Перед застосуванням перевірте чи не залишилися в листі дрібні камінчики і мушлі. Зберігайте червоні водорості в упаковці, далеко від сонячного світла, джерел тепла і вологи.
Якщо сирі червоні водорості здадуться вам занадто жорсткими, дайте їм увібрати невелика кількість вологи (потримайте над парою чайника, покладіть на вологий рушник або в приміщення з підвищеною вологістю) і через кілька днів активні ферменти, що містяться у водоростях, зроблять їх м'якше. Промийте водорості, щоб вони стали м'якшими і придбали менш насичений смак.
Приготування червоних водоростей - це суцільне задоволення. Вони готуються швидко і мають насичений смак. Спробуйте обсмажити кілька листів на рясно змащену маслом сковороді, до тих пір поки вони не стануть коричневими і хрусткими. Дітям подобаються такі «чіпси». Ви можете сушити смажені червоні водорості на сковороді поки листя не придбають зеленуваті відтінок. Вони не повинні стати чорними (це означає, що водорості згоріли). Покришите їх і додайте в каші, супи, спагетті, піцу або попкорн.