Батончики з вівсяної муки з малиною
1/2 склянки (1 пачка) розтопленого несолоного масла або негідронізірованного маргарину (Earth Balance)
2 ч.л. чистого безглютенового екстракту ванілі, розділити на 2 порції
1 стакан Безглютенові борошна з цільного вівса від Bob's Red Mill
1 стакан Безглютенові вівсяних пластівців від Bob's Red Mill
1/2 склянки цукру
1 -1/2 ч.л. ксантанової камеді
1 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. тертої цедри лимона
0,5 ч.л. морської солі
2/3 склянки малинового джему або консервованої малини
Нагрійте духовку до 190 ° С. Змастіть жиром деко розміром 20 х 20 см. У страві середнього розміру змішайте розтоплене масло і 1 ч.л. ванілі. Помішуючи додайте борошно, пластівці, цукор, ксантанову камедь, пекарський порошок, цедру лимона і сіль і перемішайте до отримання однорідної маси. Викладіть рівномірним шаром 1 стакан вівсяної суміші на деко. Змішайте залишилася ложку ванілі з малиновим джемом до однорідної консистенції, потім розподіліть по тесту. Посипте джем залишилися вівсяними пластівцями, потім поплескайте, щоб верхній шар став гладким і рівним. Випікайте 20-25 хвилин або поки верхній шар не стане злегка коричневим і твердим. Охолодіть батончики, залишивши їх на деку на решітці на 30 хвилин. Поріжте на 16 квадратів і подавайте кімнатної температури. Вихід: 16 батончиків.
Примітка: Цей рецепт можна приготувати з продуктів без вмісту глютену, молочних продуктів і яєць. Його можна готувати без сої, використовуючи маргарин Earth Balance без сої. У ньому також немає горіхів, за бажанням ви можете додати 0,5 склянки подрібнених волоських горіхів в вівсяну суміш.