Що вам буде потрібно:
1,5 чашки теплої води (43ºC)
1 пакетик дріжджів (в комплекті), 1 ціле яйце
3 яєчні білки
1/4 чашки розтопленого вершкового масла або рослинного масла
1 упаковка Gluten Free Homemade Wonderful Bread Mix
Вилийте теплу воду у велику миску.
Висипати в воду дріжджі і залиште на 5 хвилин. Намажте маслом форму для випічки 23х12 см або 20х10 см.
Додайте яйце, яєчний білок, олія та суміш для випічки. Розмішуйте електроміксером з насадкою-лопаткою протягом 2 хвилин на малій швидкості. Вимкніть міксер і гумовою лопаткою відскребіть вміст зі стінок миски вниз. Розмішуйте на середній швидкості ще 6 хвилин. При ручному перемішуванні заважайте дерев'яною ложкою до повного змішування інгредієнтів.
Перелийте тісто в підготовлену форму для запікання. Злегка намажте зверху рослинним або вершковим маслом або побризкати антипригарним кулінарним спреєм. Накрийте пластиковою кришкою і залиште підніматися в дуже теплому місці, поки тісто не підніметься до верху форма, приблизно на 45-60 хвилин. Поки тісто піднімається, розігрійте духовку до 180ºC.
Коли тісто підніметься, зніміть пластикову кришку і поставте форму в духовку. Запікайте до утворення темно-золотистої скоринки і охолодження духовки до 100ºC, протягом приблизно 90 хвилин. Якщо скоринка стає занадто темною, накрийте фольгою.
Обережно вийміть хліб з форми і покладіть його на решітку. Перед нарізкою дайте хліба повністю охолонути.