Еритритол класифікується як поліоли, тобто багатоатомні (цукрові) спирти. Виробляється в процесі природного бродіння. Він міститься в овочах, фруктах (наприклад, винограді, грушах), грибах, морських водоростях або вині.
Вважається одним із найкорисніших підсолоджувачів. Цю назву він заслужив своєю природною особливістю: не метаболізується в організмі людини (ми виділяємо його з сечею). Це не робить негативного впливу на здоров'я. Споживання еритритолу замість цукру призводить до меншого підвищення рівня глюкози в крові. Допомагає підтримувати мінералізацію зубів. Він не має енергетичної цінності і може використовуватися в низькокалорійних і безцукрових дієтах.
Його солодкість еквівалентна 60-70% солодкості сахарози. Крім того, цей підсолоджувач викликає приємне відчуття прохолоди в роті. Підсолодити можна буквально все - від кави до домашньої випічки. Крім того, на відміну від інших речовин цього типу, він не залишає стороннього присмаку. Рекомендується людям, які худнуть, доглядають за своєю фігурою та діабетикам.