- Piper Nigrum
- Органіка від МСГ США
- кошерний продукт
- Органічний продукт, сертифікований QAI
Перець привносить зігріваючу теплоту і підходить практично до будь-якої страви (а також це відмінний компонент солі раціону). Він добре поєднується з іншими травами і спеціями і зазвичай міститься в пряних сумішах.
Одна з найпопулярніших спецій в світі, чорний перець насправді - це незрілі зелені плоди (ягоди), які висушуються на сонці після бродіння. Чорний, білий і зелений перці відбуваються з деревного тропічної рослини Piper Nigrum.
Ягоди перцю спочатку зелені; вони червоніють, коли дозрівають. Етап, на якому вони збираються (незалежно від того, очищаються вони чи ні) визначає колір кінцевої спеції. Чорний перець збирають тоді, коли ягоди ще зелені - до дозрівання. Після висушування на сонці вони стають темно-коричневими і зморшкуватими. Білий перець виходить тоді, коли ягоди повністю дозрівають, а потім їх очищують і висушують. Зелені горошини перцю збирають до дозрівання і зберігають до сушки. Багату історію перцю можна простежити по записах стародавнього Риму, монастирським записів середньовіччя, а також записам ранніх торговців і мандрівників. У 1180 році гільдія Pepperers - найголовніша гільдія тих часів - була розташована в Лондоні. Часто ототожнюється з грошима, перець використовувався для оплати податків, оренди, викупу та приданого. Коли варвар арар осадив Рим, він вимагав золото, срібло і перець в якості викупу. (На той момент золото і срібло можна було досить легко знайти, але з перцем йшли деякі труднощі.) Пошуки перцю в значній мірі визначають історію в торгівлі прянощами.