Для того, щоб приготувати як чай, додати 1-2 чайні ложки трави на 8 унцій. вода в горщику. Накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні протягом 15-30 хвилин, процідити і відразу ж подавайте.
ялівець має сильний аромат, але він швидко розсіюється. Подрібніть ягоди безпосередньо перед використанням, і поповнити запас ягід ялівцю часто, тому що вони стають м'якими після тривалого зберігання.
Ягоди ялівцю добре поєднуються з грою як оленина і кролик, і вони важливий інгредієнт в німецькій квашеної капусти (разом з кмином). Ви також можете спробувати ялівець в маринадах, рослин смажиться, печінковий паштет, мариновані м'ясо, капуста страви, рагу і супи.