Основні хімічні компоненти "халкони" в жовтому соку рослини ашітаба:
- Ксантоангенол
- 4-гідроксідеріцін
- Ксантоангенол-E
Виростає на багатих вулканічних грунтах острова Хатідзьо в Японії, рослини ашітаба користуються всіма перевагами теплого тропічного течії, відомого як чорний прилив. Це багаторічна рослина є родичем Селери. Завдяки надприродною здатністю відтворювати зелені стебла і листя, рослина ашітаба отримало назву «лист завтрашнього дня». У документах епохи Едо в Японії ашітаба згадується як «завод скарбів». Місцеві жителі острова Хачи-Йо відносяться до ашітабе як «траві довголіття», приписуючи їх незвичайну цілющість при постійному включенні в раціон. В ході недавніх наукових досліджень в складі ашітаби був виявлений рідкісний елемент «чалкон», що відноситься до класу потужних флавоноїдних сполук.
Запущений у виробництво в 1989 р, чай Percent Ashitaba Tea містить ашітабу, вирощену на острові Хачи-Йо, на підприємстві Ashitaba Manufacture Factory Co., Ltd. в Японії, продукція і ексклюзивна технологія обаріванія якої отримали сертифікацію CGMP в Тайвані.
Продукт pH-збалансований, не містить кофеїну, добавок і консервантів.