Про вітамін С сьогодні напевно відомо всім. Можливо вам доводилося приймати його, коли у вас було якась застуда. Або можливо, коли ви хотіли позбутися зморшок. Але, насправді, цей вітамін є більш багатогранним.

Вітамін С сприяє відновленню тканин організму, кісток, кровоносних судин, шкіри, а також активному росту волосяного покриву.

Людський організм не виробляє вітамін С, тоді як його запаси повинні заповнюватися день у день.

Це потужний антиоксидант, який бореться з негативним впливом вільних радикалів. Саме в зв'язку з цим вітамін С виступає як профілактичний засіб від ОНКО захворювань, хвороб серцево-судинної системи і катаракти.

купити вітаміни

З його допомогою можна поліпшити роботу імунної системи. Крім того, організм почне швидше засвоювати залізо.

Щоб заповнити дефіцит вітаміну С, необхідно дотримуватися такого дозування:

  • Чоловіки, що не палять - 90 мг на добу
  • Жінки, що не палять – 75 мг на добу
  • Чоловіки, що палять - 125 мг на добу
  • Жінки, що палять – 110 мг на добу

Згідно з проведеними дослідженнями, щоб підтримувати здоров'я, на добу людині необхідно приймати не менше 400 мг вітаміну С. На ділі ж безліч практикуючих лікарів рекомендують підвищити дозування цього вітаміну до 1000 мг на добу.

Максимальна добова доза цього вітаміну (без ризику для здоров'я) становить – 2000 мг.   

Також вітамін С називають аскорбіновою кислотою.

Її хоч і вважають слабкою, але вона не впливає на оксилення організму. Навпаки, продукти, збагачені цим вітаміном, можуть привести до утворення лугу.

Незважаючи на це, кислотність все одно може впливати на шлунково-кишковий тракт у міру просування по шлунку вітаміну С. Так що, якщо через надмірну чутливість шлунка (або виразки, захворювань шлунково-кишкового тракту або кислотного рефлюксу) ви не їсте кислу їжу, то варто почати приймати буферизовану форму вітаміну С.

Вітамін стає буферизованим, коли в аскорбінову кислоту додають солі неорганічної кислоти.

За підсумком виходить резистентна до змін pH речовина, яку варто приймати людям, у котрих занадто чутливий шлунково-кишковий тракт.

Одним з кращих виробників небуферизованих і буферизованих добавок з вітаміном С є California Gold Nutrition. Ці харчові добавки випускаються у формі порошку, капсул і жувальних ведмедиків.

Найбільш комфортне застосування вітаміну С – порошкова суспензія, оскільки, таким чином, ви зможете з легкістю підбирати оптимальне дозування. Також вітамін С у вигляді порошку можна додавати в різну їжу.

Давайте розглянемо декілька варіантів страв, в які можна додати вітамін С.

Смузі з лимоном і чорницею

Складові:

  • Молоко з мигдалю (несолодке) - 1 склянка
  • Зелень – 1 склянка
  • Вітамін С в порошковій формі – 1 мірна ложка
  • Насіння чіа – 1 чайна ложка
  • Свіжа петрушка – 2 гілочки
  • Олія кеш’ю – 1 столова ложка
  • Цедра лимону - ¼ чайної ложки
  • Сік дольки лимону
  • Заморожена чорниця – 1 склянка

Як приготувати смузі?

Беремо перші 8 вищеперерахованих складових і перемішуємо їх блендером до стану однорідності.

Потім додаємо чорницю і ще раз блендером.

купити вітамін С

Вівсяна каша

Складові:

  • Молоко з мигдалю (несолодке) - 1 склянка
  • Вівсяні пластівці - 1/3 чашки
  • Порошок вітаміну С - 1 мірна ложка
  • Насіння льону (молоте) - 1 столова ложка
  • Масло кокосу – 1 столова ложка
  • Кориця - 1/4 чайна ложки

За бажанням додатково можна додати цедру апельсина і кленовий сироп.

Як приготувати вівсяну кашу?

У каструлі підігріваємо молоко мигдалю і пластівці до тих пір, поки не випарується рідина. Далі додаємо корицю, лляне насіння, масло кокосу і порошкову варіацію вітаміну С.

Підігрійте вівсяні пластівці і мигдальне молоко в каструлі на плиті, поки рідина не вбереться.

Все це розмішуємо до однорідної консистенції, поки кокосове масло не розтопиться.

Знімаємо з вогню.

Смачного!