Сьогодні ми з вами поговоримо про бразильські горіхи. Чим же вони корисні для людського організму?

Переваги бразильських горіхів

  1. Поживні речовини

У цьому продукті міститься дуже багато жирних кислот і селену – близько 96 мкг, тоді як в інших різновидах горіхів – всього 1 мкг.

Також в бразильських горіхах міститься цинк, мідь, фосфор, магній і інші вітаміни.

  1. Наявність селену в продукті

Вміст селену не завжди обмежується показником 96 мкг. У деяких горіхах може міститися близько 400 мкг мінералу.

Виходячи з цього, в середньому бразильський горіх може вміщувати близько 175% селену, в той час, коли добова норма цього мікроелемента для дорослої людини становить 55 мкг.

Селен дозволяє підтримувати правильне функціонування всіх органів тіла. Він робить позитивний вплив на щитовидну і підшлункову залозу, печінку, покращує репродуктивні функції, підвищує імунітет і сприяє активному росту клітин.

Крім усього іншого, бразильські горіхи покращують самопочуття і настрій.

купитb бразильський горіх

3. Допомога людям з хронічним тиреоїдитом

Селен допомагає поліпшити роботу ендокринної системи.

4. Зниження запалення

У бразильських горіхах міститься багато антиоксидантів (феноли, вітамін Е и т.д.), які підтримують здоров'я клітин організму, допомагають виводити токсини, надають захист від окислення, попереджають утворення ракових пухлин.

Позбутися від запального процесу в організмі можна, якщо вживати горіхи в їжу протягом тривалого часу.

Лікування буде ефективним, незалежно від характеру запалення. Це може бути, як підвищений холестерин, так і ниркова недостатність.  

Проведені дослідження показали, що люди, які перестали споживати бразильські горіхи на регулярній основі, знову повернулися до свого початкового стану.

Але пам'ятайте, що їсти горіхи варто послідовно.

5. Користь для серцево-судинної системи

У бразильських горіхах міститься безліч корисних жирних кислот, серед яких клітковина, мінерали, жири та антиоксиданти.

Завдяки вітамінізованому складу продукту, ви зможете поліпшити роботу серця і судин.

Ненасичені жирні кислоти очищають організм від холестерину і токсичних речовин. При цьому рівень гормонів приходить в норму, знижується запальний процес в м'язовій тканині, поліпшується стан нігтів, волосся і шкірного покриву.

Якщо споживати бразильські горіхи протягом 2 місяців, можна разюче підвищити рівень ЛПВЩ, тим самим зменшивши ризик захворювання серця і судин, а також атеросклерозу.

Дослідження, в яких брали участь підлітки із зайвою вагою, показали, що застосування близько 15-25 грамів цього продукту в день, допомагає стабілізувати роботу кровоносних судин, знизити холестерин і тригліцериди.

Крім цього, слід уточнити, що бразильський горіх робить позитивний вплив не тільки на серцево-судинну систему, але також є відмінною профілактикою розвитку раку і запальних процесів.

6. Переваги для мозкових клітин

Селен і елагенова кислота, яких більш ніж достатньо в бразильському горісі, сприяють підтримці життєво важливих мозкових функцій.

Елагова кислота надає протизапальний ефект, а також допомагає впоратися з депресією. Також вона корисна для людей у старшому віці, оскільки за рахунок цього мінералу прискорюється метаболізм і кровообіг, рівень глюкози в крові приходить в норму.

Крім того, згідно з проведеними дослідженнями, селен підвищує працездатність мозку і знижує ризик виникнення різних захворювань.

Вчені до цього дня продовжують досліджувати цей мікроелемент для виявлення його користі для людського організму.

Чому бразильські горіхи треба їсти в міру? Оскільки, наприклад, в 50 горіхах міститься 5000 мкг селену, і, якщо з'їсти їх протягом доби – у людини може наступити інтоксикація.

Через надмірну кількість мінералу в організмі може початися утруднене дихання, ниркова недостатність і навіть інфаркт.

Тому денна норма споживання бразильських горіхів не повинна перевищувати позначку в 400 мкг для дорослої людини.

При правильному вживанні продукту – від 1 до 3 горіхів на добу, вам точно не страшне харчове отруєння. Також, зверніть увагу, що люди, у яких простежується алергічна реакція на горіхи, повинні приймати його в їжу з особливою уважністю.