Омега-3 добавки вивчаються протягом десятиліть, і на сьогоднішній день вже доведено, що вони допомагають знизити запальний процес в організмі, зменшити больові відчуття в суглобах, поліпшити роботу серця і судин, а також налагодити емоційний фон.
Норвезький риб'ячий жир виготовляється з порід риби, яка мешкає в норвезьких холодних водах.
Є кілька факторів, згідно з якими Омега-3 вважається кращою, ніж продукція інших брендів:
- Більш висока концентрація норвезького рибного жиру
У морі в Норвегії виявлено найбільш висока концентрація фітопланктону в світі.
Ці різновиди риб, зазвичай, містять більш високий рівень жирних кислот Омега-3, які рідко можна знайти у порід, спійманих в інших куточках світу.
2. Менше впливу ртуті
Вважається, що в норвезьких водах міститься менше бруду, який знижує вплив негативних речовин на рибу.
3. Норвезький риб'ячий жир піддається більш суворим правилам тестування
Продукти з Норвегії мають репутацію масел, що відповідають найсуворішим лабораторним нормам.
На відміну від деяких харчових добавок, розроблених в інших країнах, норвежці слідують за стандартами і європейськими нормами фармакопеї.
Якщо продукти дійсно якісні, вони повинні бути сертифікованими, а також відповідати стандартам Європи.
Як риб'ячий жир став Омега 3 комплексом?
1. Спочатку цей продукт вилучають із печінки і тушок океанічної глибоководної риби.
- На другому етапі з риб'ячого жиру ми отримуємо кислоти Омега 3. Етиловий спирт дозволяє відокремити від суміші жирні кислоти. У такій формі найчастіше кислоти Омега 3 починають капсульоватиі пропонувати їх в комплексах. В даному випадку ви зможете побачити на упаковці напис Ethyl Esters.
- Оскільки кислоти Омега 3 краще засвоюються у формі тригліцеридів, деякі преміум бренди після отримання етилового ефіру знову відновлюють його в тригліцеридову форму.
Особливості та переваги норвезького риб'ячого жиру
З кожним роком риб'ячий жир стає все більш затребуваним. І в цьому немає нічого дивного. Для нього характерні різні переваги, серед яких:
- Поліпшення стану шкірного покриву
- Підтримка здоров'я серця і судин
- Регулювання рівня холестерину в крові
- Зменшення больових відчуттів при артриті
- Захист шкіри від негативного впливу на неї сонячних променів
- Зменшення дерматитів і алергічних реакцій
- Уповільнення процесів руйнування хрящової тканини
- Поліпшення розумової діяльності – уваги і пам'яті, підвищення працездатності
- Підтримка кровоносної та імунної системи
- Стимуляція репродуктивної функції
- Зменшення ризику розвитку хвороб очей
- Допомога при лікуванні депресивного стану
Риб'ячий жир з Норвегії займає лідируюче місце на сучасному ринку. Це жир, який витягують з риб, що мешкають в норвезьких водах з мінімальним рівнем забруднення.
Харчові добавки, в яких міститься норвезький риб'ячий жир, є в повній мірі доступними. Є багато відомих брендів, кожен з яких хороший по-своєму.
Як приймати риб'ячий жир з Норвегії?
В Америці не існує на даний момент офіційних норм споживання цієї харчової добавки. Але деякі країни радять в профілактичних цілях приймати від 300 до 500 мг риб'ячого жиру в день.
Не рекомендується споживати більше 3-х грамів добавки на добу.
Ця добавка також корисна і для дітей. Починаючи з 2-х років, дитина може почати приймати 250 мг риб'ячого жиру Омега 3 в день.